Pagina's

zaterdag 27 oktober 2012

Monsterstenen

Op Pinterest ben ik zeer geïnspireerd geraakt door wat je met gewone stenen allemaal kunt doen. Deze monsterstenen vonden de kinderen vooral heel erg leuk. Eigenlijk is het vrij eenvoudig om ze te maken, het kost alleen een beetje tijd.


Stap 1: zoek een paar mooie, redelijk gladde stenen. Maak ze goed schoon. Ik heb de mijne een nacht in heet water met chloor laten weken en daarna met een borstel goed afgeboend.


Stap 2: verf je stenen met Gesso (ik gebruik die van de Action). Dit werkt als een primer waardoor je verf straks beter zal dekken.


Stap 3: zoek een aantal mooie kleuren gewone acryl verf en verf daar mee je stenen. Doe eerst de ene kant en als die droog is de andere kant.


Stap 4: ik heb de stenen voorzien van 2 lagen verf.


Stap 5: oefenen van de gezichtjes op een stuk papier.


Stap 6: de ogen die ik straks op de stenen ga plakken. Als je even goed zoekt hoeven deze niet duur te zijn. Ik had 6 zakjes voor 5 euro in zo'n goedkope hier-koop-je-van-alles-en-nog-wat winkel. Klik hier voor een leuke tip als je ze zelf wilt maken.


Stap 7: laat je inspireren door de vorm van de steen bij het kiezen van de ogen. Gebruik gerust ook één oog voor een steen, of drie, of zelfs vijf. Twee ogen mag natuurlijk ook. Ik heb de ogen opgeplakt met een druppeltje tacky glue.


Stap 8: ik gebruik een witte en een zwarte Posca stift om de mondjes er op te tekenen. Hoe gekker hoe beter. Ook recht is niet perse noodzakelijk. Zelf zet ik eerst met zwart de contouren neer en kleur ik daarna met wit de tanden in.


Stap 9: je maakt de monstertjes helemaal af door ze ook nog wenkbrauwen te geven.


Stap 10: zeg nou zelf, ziet dit er clubje er niet monsterlijk uit?

En wil je weten wat je nog meer op stenen kunt schilderen? Kom dan zeer zeker eens neuzen op mijn Pinterest board "Rocks".


Groetjes
Hinke

8 opmerkingen:

Alexandra zei

Wat een leuk idee om te doen met de kids.

Els zei

Schitterend leuk is dit en ook voor de kids natuurlijk.
Groetjes,Els

Ria zei

heel erg leuk gedaan en er stonden nog veel meer leuke stenen op Pinterest, super hoor.
bedankt voor de tip !!!

groetjes Ria

Wanda zei

ze zijn zoooooo leuk!!!!

groetjes, Wanda

Kitty zei

Super!

Sandra1968 zei

Erg leuk!

Mieke zei

Haha, geweldig!

Cj's leuke scrapdingen zei

dit ziet er zo grappig uit.. wat een leuk idee.. ga ik zeker een keertje doen met mijn gastkindjes.. eerst ff lekker uitwaaien en stenen zoeken en de keer daarna de stenen omtoveren tot monstertjes.. bedankt..super idee