Pagina's

zaterdag 16 juni 2012

Een tag deze keer !

Ik mag deze week weer voor wat inspiratie zorgen, en dit keer wordt het een tag !

Allereerst neem je een tag, ik heb een kant en klare gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf één snijden, wel zo voordelig.
Deze kleur je in met een aantal kleuren distress inkt. Ik heb Barn door (rood) Spiced marmalade (oranje) Mustard seed (geel) en Faded jeans (blauw) gebruikt. Normaal blend ik de kleuren, zodat ze mooi in elkaar overlopen, maar dit keer heb ik de blending tool recht op het papier gezet en bloksgewijs de kleuren aangebracht.


Om de kleuren niet door elkaar te krijgen, heb ik zo nu en dan een papiertje gebruikt, die ik over de al gemaakte kleuren houd.Daarna heb ik een stempel erop gezet met zwarte Archival ink en om de ogen er wat uit te laten springen heb ik met een penseeltje wat bleek (gewoon bleekwater, onverdund) aangebracht op het wit van het oog. Tevens heb ik er met een witte stift een wit stipje in het oog gezet.Daarna heb ik met versamark en witte embossingpoeder de lijst erop gezet. Vooraf ben ik even met een anti-statisch doekje over de tag gegaan, dat werkt toch wel mooi. Zo komt er geen embossingpoeder waar je het niet wilt hebben.Daarna nog een knoopjes-stempel gebruikt en de gaatjes hiervan ook met bleek opgelicht. Verder heb ik met m'n witte en zwarte stift wat vlakjes gemaakt. 'k Vond het wel leuk om de geblokte kleuren wat te benadrukken.Als laatste nog even met Black soot (zwart) distress inkt de randen geblend, dus met een draaiende beweging je blending tool langs de rand doen, zodat er een zwarte waas aan de kanten komt. Dat maakt het net even af !

Nog even een strikje eraan en hij is klaar !!Ik hoop dat ik jullie weer wat ïnspiratie heb gegeven en ik zou het leuk vinden wanneer jullie via een link je eigen maaksels aan ons laat zien ! tot de volgende keer,
Wiebine


8 opmerkingen:

Wanda zei

Leuke tag geworden, erg leuk met die blokken gekleurde inkt!!

Groetjes, Wanda

Els zei

Dat is een leuk tag Wiebine, vrolijke kleuren ook en misschien ga ik hem wel maken.
Groetjes Els

Nellie zei

Wat een super gave Tag!! Dank je wel voor de duidelijke uitleg hoe je hem gemaakt hebt!!

Groetjes, Nellie

Lianne Raateland-Steenvoorden zei

Heel gaaf!

Boukje zei

Wat een leuke tag Wiebine, leuk ook dat je het stap voor stap laat zien!
Groetjes Boukje.

Annemarie zei

Wat leuk!
Bedankt voor de tuut.

Kitty zei

Wat een leuke tag Wiebine!

Alexandra zei

Wat een gave tag zeg, ga ik zeker ook een keer proberen.