Pagina's

zaterdag 4 februari 2012

Een leuke techniek met toiletpapier gevonden.....

Vandaag mag ik jullie een techniek laten zien. Ik heb even op het web gezocht en ik heb volgens mij wel iets leuks gevonden !  je hebt er o.a. toiletpapier voor nodig ! nou, dat heeft iedereen in huis, toch ?!

Je gaat van start met een 8-tal velletjes toiletpapier die je alle 8 op elkaar vouwt (je laat ze gewoon aan elkaar zitten) daarna doop je ze in een schaal met een bodempje water, legt ze dan tussen je handen en pers even flink je handen op elkaar, zodat zoveel mogelijk water eruit geperst wordt.

Als je dat hebt gedaan, vouw je het papier dubbel, nog even flink met je handen het water eruit persen  en daarna stop je het papier tussen een embossingfolder, ik heb er één met houtstructuur gedaan (vind ‘m zo leuk) maar je kunt natuurlijk iedere willekeurige embossingfolder gebruiken.


Omdat er nog best veel water uit gaat komen, kun je de embossingfolder nog even omwikkelen met toiletpapier, eventueel keukenpapier is ook goed. Doe er maar flink wat omheen, want dat is om al het overtollige water een beetje op te vangen.

 Ik heb een Cuttlebug zoals je ziet en gebruik de platen A onderop, daarop de B plaat, daarna de embossingfolder en als laatste weer de B plaat erop. Je haalt hem door de Cuttlebug of Big shot en haalt heel voorzichtig het papier ertussenuit. Nu zie je de prachtige structuur al, maar het papier is nog nat, dus ga er even met de heattool over (of je laat hem aan de lucht drogen).

 
Als hij droog is ga je met glimmermist aan de gang. Ik heb trouwens Cosmic Shimmer mist gebruikt, is goedkoper en de kleuren zijn wat feller. Spuit het in allerlei kleuren, zoals je het zelf leuk vindt en laat dit weer even drogen of gebruik je heattool. Als ik met glimmermist werk, leg ik mijn werk altijd in een schoenendoos, zo voorkom je dat alles op je bureau onder de glimmermist zit.


Wanneer het goed droog is, leg je het papier in je hand en gaat er flink met de Versamark overheen, totdat alles goed bedekt is. Ik heb er hierna wat Utee overheen gedaan, je kunt ook gewone clear embossingpoeder gebruiken, maar door het gebruik van Utee, krijg je van die mooie regendruppeltjes op je werk. De overbodige Utee eraf schudden (opvangen op een gevouwen papiertje) en de Utee even verhitten met de heattool totdat je ziet dat het gaat glimmen. Je kunt ook gerust een verfafbrander gebruiken (heb ik ook jaren gedaan). Dit herhaal je een paar keer totdat je het juiste resultaat hebt ! dus gewoon weer met versamark erop, Utee, heattool erop.... 
Hier kun je heel goed de regendruppeltjes zien.Ik heb hem gebruikt om er een kaart mee te maken, maar je kunt er natuurlijk ook een ATC of iets dergelijks mee maken.
Heel veel plezier ermee en ik zou het leuk vinden als je jou creatie even met een linkje hieronder zet, zodat ik even op je blog kan kijken.
Tot de volgende keer !!

Wiebine

9 opmerkingen:

Lianne Raateland-Steenvoorden zei

wat ontzettend gaaf!

Connie zei

erg leuke techniek! Dankjewel voor het delen. De kaart is ook erg mooi geworden.

Boukje zei

Wat een leuke techniek Wiebine, geweldig! Mooie kaart ook! En die embosfolder is ook zo mooi!
Groetjes Boukje.

Lin zei

Laat ik nou net bijna alle ingrediënten voor dit leuke idee in huis hebben.. Heb alleen de glimmermist niet.. daar ga ik iets voor bedenken..

Kirsten zei

ohh wat een leuk idee!
Ik ga et zeker proberen.

@ Lin, je kunt ook oogschaduw in je minimister doen met water, dat geeft ook dit effect.

dithny zei

Wat een super gave techniek zeg!!
Heel duidelijk zo stap voor stap uit gelegd.
leuk, ik heb bijna alles in huis, dus wie weet waag ik me er van de week eens aan.
gr. Dithny

Jolanda zei

Wat een leuk idee!

Wanda zei

leuk!!!!! wat je allemaal niet met toiletpapier kan doen!

groetjes, Wanda

Kitty zei

Leuk, ik ga er eens mee prutsen :)