Pagina's

zaterdag 19 januari 2013

Het oog

Ik mag graag lekker bezig zijn in een Art Journal. Gewoon gedachten op nul en blik op oneindig. Nou ja, oneindig, tot de grenzen van mijn heerlijke creatieve ruimte dan in dit geval. Lol.
Zo was ik een tijd geleden begonnen met een pagina eens lekker dik met gesso in te smeren. Normaal doe ik altijd een dunne laag, maar deze keer koos ik bewust voor een dikke laag met heel veel relief.
Dat duurt een tijd eer het droog is, maar het hoeft ook niet altijd dezelfde dag nog klaar.
Eenmaal droog ging ik de pagina draaien en draaien om te kijken of ik er iets in zag. En daar was ineens een oog.

Met een paar kleuren acrylverf ben ik eerst begonnen om de basiskleuren aan te brengen. Het moest vooral niet al te netjes worden. Het geheel bleef een beetje dof toen het was opgedroogd en het mocht wel een beetje meer glim hebben. Zeker de pupil. Dus toen heb ik een paar kleurtjes Perfect Pearls erbij gepakt en ben ik met een fijne vochtige kwast gaan inkleuren.

Het bovenstaande was het resultaat. Ik heb het toen weer een paar dagen opzij gelegd. Wilde er nog meer mee doen, maar wist niet goed wat.

Tenslotte besloot ik dat er qua verf en Perfect Pearls wel genoeg op zat en dat ik met een donkere stift wat accenten wilde gaan aanbrengen. En toen kwam ineens ook een titel in mijn hoofd. Maar grote twijfel, ga ik die titel echt zelf schrijven? Want ik vind mijzelf nou niet echt een heel mooi handschrift hebben. Uiteindelijk na wat oefenen toch besloten om het zelf te doen.Uiteindelijk ben ik heel tevreden met het resultaat. Op de foto's zie je helaas niet zo mooi hoe het oog glimt. Maar als je mij eens ergens tegenkomt, vraag gerust om het in het echt te zien. Ik heb vaak mijn Art Journals bij me.

Zo zie je maar hoe iets tot stand kan komen. Geen idee├źn, leeg hoofd en eigenlijk gewoon maar ergens beginnen en experimenteren. En er op vertrouwen dat het goed komt.

Groetjes
Hinke

4 opmerkingen:

nit@ zei

erg mooi geworden zeg!!
groetjes
anita

Wiebine zei

Ziet er mooi uit Hinke, lekker bezig geweest,
groetjes,
Wiebine

Wanda zei

Leuk Hinke!
Mooi geworden!

Groetjes, Wanda

Nellie zei

Wat een schitterende creatie!!

Groetjes, Nellie