Pagina's

zaterdag 22 september 2012

Scrap shoppen

Herkennen jullie dat ook, sta je in de scrapwinkel of op een beurs en dan zie je iets wat je heel leuk vind, maar dan ga je twijfelen of je bv die kleur of embossingfolder enz.al heb.
Daar heb ik nu een oplossing voor.
Ik heb een klein boekje gemaakt van 10 bij 10 cm. Hiervoor heb ik een stuk karton gebruikt voor de kaften en voor de binnenkant stevig printpapier. Met alle restjes papier heb ik al mijn ponsen, embossingfolders stukjes gemaakt en in het boekje geplakt. Wat tabstickers, zodat je weet wat je waar kunt vinden.
Natuurlijk kun je ook meerdere boekjes maken, een voor bv je ponsen, embossingfolders, stansen enz. Hoe meer je hebt hoe dikker het boekje zou worden.


Ik heb voor de voorkant van het boekje de schets gebruikt die laatst hier op het blog stond.
 Heb al aardig wat stansen en om het boekje niet te dik te maken, heb ik in plaats van alles uit te stansen de afbeeldingen van de stansen uitgeprint en deze zo in het boekje geplakt.


 Voor de distressinkt heb ik labels uitgestanst van  aquarelpapier en deze aan een boekring bevestigt. Zo weet ik als ik in de winkel sta, welke kleuren ik al heb :)


Aan de ene kant van de label ben ik zo met het inktkussentje over gegaan en aan de andere kant van de label heb ik de kleur aangebracht met een waterbrush. Als je dan gaat kleuren weet je hoe de kleur een beetje uitvalt en kun je kijken of het bij je papier past.

Gebruikte materialen; Aquarelpapier / Stansen; Label -Trekpleister- / Label -Boekenvoordeel-, Cirkel -Nestabilities-  / Boekring / Karton / Printpapier / Restjes effen cardstock / Bind-it-all / Design; Boekenvoordeel / Pons; Rondjes / Gaatjes tang / Distressink -Walnut Stain- / Perlen pen Ivoor / Tabstickers -7Gypsies Libraric index- / Pen / computer.

En nu maar hopen dat we niet meer met dubbele spullen thuiskomen. :)

Denken jullie ook nog aan de DT call, we zouden het leuk vinden als je een pogng zou wagen.

Groetjes Alexandra

7 opmerkingen:

Nellie zei

Wat een super leuk idee!! Mooi gemaakt!!

Groetjes, Nellie

Wiebine zei

Wat een ontzettend goed idee Alexandera en inderdaad heel handig zo,
groetjes,
Wiebine

Els zei

Super Alexandra, Wat een geweldige handige oplossing. Ga van de week proberen dit nog te maken. Tenminste het belangrijkste alvast, want a.s vrijdag ga ik naar de beurs.
Dank je wel. Groetjes, Els

Wanda zei

goed idee en een leuk boekje heb je ervan gemaakt
tot nu toe pas 2 keer iets dubbel gekocht (kleine ponsjes) en kon gelukkig mijn moeder er blij meemaken

groetjes, Wanda

Anoniem zei

Dank je Alexandra,

Ik vind dit een geweldig goed idee
en ik ga dat zeker liften.
Het is zeker handig om zoiets bij je te hebben in winkels en op beurzen.

Groetjes Marian

Hilde Van Looy zei

Super leuk, super mooi en vooral super handig. Dit past wel in elke handtas. Goeie tip. Liefs, Hilde

Ria zei

Wat een leuk boekje heb je gemaakt en super handig !!!

groetjes Ria