Pagina's

zaterdag 29 december 2012

Schets ter inspiratie

Vandaag wilde ik jullie met een schets inspireren.
Dit is de schets die ik op het internet heb gevonden.En dit zijn een paar uitwerkingen ermee.

Groetjes,
Renate
zaterdag 22 december 2012

Tips voor Distressinkt

De feestdagen naderen al snel, iedereen heeft het druk gehad met kerstkaarten maken en wie weet wat nog meer. Dus dit keer geen tutorial als inspiratie maar een tip.
Vorig jaar volgde ik een stempelworkshop van Anita Izendoorn bij Doeading. Daar zag ik dit handige bakje met de foampads. Zo is alles netjes opgeruimd, je kussentjes kunnen elkaar niet vies maken en het is gelijk een makkelijke manier om je inkt foampads mee te nemen naar een cropdag.
Iedere keer als ik ergens ging croppen kreeg ik ook complimenten over het bakje.
Dus ik heb aan Anita gevraagd of ik deze geweldige tip met jullie allemaal mag delen en gelukkig vond ze dit goed.


Het bakje is van de Hema en is 21 x 17 x 6 cm
Eerst maak je 8 stroken van ong 17 cm breed bij ong 2,5 cm hoog.
Dan 4 stroken van ong 14,5 cm breed bij ong 4 cm hoog. Bij deze stroken snij/knip je 7 keer een inkeping in zodat je de andere 7 stroken er tussen kan schuiven. Ik heb ze op een paar plekjes vastgelijmd,zodat je de stroken zo op kan tillen en in je bakje kan zetten. De achtste strook kan je los in het bakje zetten.
Ik heb in de silhouette tabjes gemaakt voor op de stroken, deze met de inkt gekleurd en opgeschreven welke kleur het is. Deze dan iets verhoogd op de strookjes plakken.Zelf heb ik deze foamblokjes gebruikt, maar natuurlijk kun je ook de orginele blokjes van tim Holtz gebruiken, maar dan moet je misschien de maten aanpassen. De foamblokjes heb ik ong op 3 x 3 cm geknipt, soms wat groter en soms wat kleiner en je ziet in de zak er zijn er nog flink wat over.
Nadat ik het bakje had gemaakt kwam Tim met nog meer kleuren, deze passen helaas niet meer in het bakje.Ook zag ik op dezelfde workshop deze tip. Een deelnemer had een klein potje bij met water, zo hoef je niet steeds een beker mee te nemen. Zelf gebruik ik een leeg potje waar jam in had gezeten, deze komt van de Ikea vandaan uit het restaurant :)
Ook werd er gebruik gemaakt van een microvezeldoekje (destijds verkochten ze deze bij de Action, misschien werkt een washandje ook) Hierop werd de kwast schoongemaakt, hoef je niet steeds zoveel keukenpapier te gebruiken, handig en milieuvriendelijk tegelijk :)

Hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad, hebben jullie zelf ook nog tips dan horen wij ze graag.

Nog hele fijne feestdagen toegewenst.
Groetjes Alexandra

zaterdag 15 december 2012

Gezellige Kerstdagen en ..........

.....hier nog wat voorbeelden van kerstkaarten die weinig tijd nodig hebben.
Bijvoorbeeld; je krijgt een kerstkaart van die verre nicht, die net niet op jou adreslijst stond en jij wilt haar toch ook een zelfgemaakte kerstkaart sturen.
Of die buurman verder op in de straat, die je eigenlijk nooit spreekt, maar die toch een kaartje in jouw brievenbus heeft gedaan, of.........


Wat heb je nodig; wat distress inkt pads die je over het papier heen veegt. Leuke kerststempels met veel "zwart", papertape, kerststerretjes en knoopjes.

En weer een paar kerstkaartjes gemaakt :-)

Ik wens iedereen hele gezellige feestdagen en een gelukkig, gezond en creatief 2013 toe.

Groetjes, Wanda

zaterdag 8 december 2012

Family

Sint is weer terug naar Spanje en de Kerst staat voor de deur. Allemaal momenten die mij doen denken aan het samen zijn met familie. Ik heb vandaag voor jullie een home decoratie van canvas.

 
Dit home deco object bestaat uit 8 canvasjes van 10x10 cm. (Xenos)
Ik heb per 2 canvasjes dezelfde techniek uitgevoerd.
Noord,Oost, Zuid en West zijn gemaakt m.b.v gesso, een roller, verf, masks en inkt.
De overige 4 canvasjes zijn bewerkt designpapier en inkt. Het minicanvasje is bewerkt met linnen en een sticker. De f van family komt ook bij de Xenos vandaan, hier hebben ze op het moment heel veel letters in diverse maten. Het geheel opgeleukt met hartjes, vlinders en bloemen. en tot slot het geheel aan elkaar gemaakt met een lijmpistool.

 
Ik hoop dat jullie door mijn home deco geinspireerd zijn.
Ik wens jullie allen een fijne tijd met familie en veel knutselplezier.
Liefs Lianne

maandag 3 december 2012

Texture paste maken.


Dit filmpje vond ik op internet.
En wilde ik graag met jullie delen.

Groetjes,
Renate