Pagina's

zaterdag 26 mei 2012

Bloemenkrans van roosjes

Deze week is het mijn beurt om een creatie op het blog te zetten. Het is een bloemenkrans van roosjes geworden.

Benodigdheden: een oud muziekboek, oasekrans, tillandsia mos, grote bloemenpons, blaadjespons van Nellie Snellen, distress inkt Vintage Phote, spelden, kralen en een stukje touw



 Voor elke roos heb je 4 stansjes nodig. Het werkt het makkelijkst als je ze eerst vouwt (zie foto). De eerste bloem knip je in tot het midden, bij de tweede knip je 1 bloemblad weg, bij de derde knip je 2 bloemblaadjes weg en nummer vier knip je door midden. Ik heb ze daarna bewerkt met distress inkt Vintage Photo en de aangrenzende bloemblaadjes op elkaar geplakt. Dit geld alleen voor de eerste 3. Het halve bloemblaadje rol je op, bijvoorbeeld met behulp van een satéprikker en knip het dan ongeveer door midden. Het hart van de bloem wordt anders te lang en steekt dan uit.




Daarna vorm je de bloemblaadjes en zet je de bloem in elkaar. Als laatste plak je de blaadjes erop. Ik heb bloemen met geen, 1 en 2 blaadjes, dat geeft wat variatie in de krans en maakt het wat speelser.


Het tillandsia mos heb ik om de krans gebonden met wat touw, plakken is bijna onmogelijk omdat de krans zo poreus is.

Daarna steek je de bloemen door middel van een speld in de krans.
Dit doe je door de speld in het hart van de bloem te steken, verder naar binnen te duwen met een satéprikker en zo de bloem in de krans bevestigen.

Daarna heb ik er nog wat kralen in gestoken met een kettelstift, je kan natuurlijk ook een speld met een platte kop gebruiken.


Dit is het resultaat, ik moet zeggen het is een hoop werk maar dan heb je toch wel een leuke krans op tafel staan.


Ik heb de krans op een glazen bord gezet met een kaars in het midden.
Gezellig!


Dat was het weer voor deze keer,

Groetjes, Wanda










zaterdag 19 mei 2012

Doosje

Dit keer gaan we van het Disneydoosje van de Albert Hein een nieuw doosje maken met daarin kruidendoosjes van de Silvo die dienst kunnen gaan doen als bijv. embossingpoederdoosjes of als leuke snoepdoosjes.


Om dit doosje te kunnen maken heb je een vel nodig van 25,5 cm bij 26 cm.
Leg de rand van 25,5 cm tegen je scorepal en ril op 7 en 19 cm.
Leg nu de rand van 26 cm tegen je scorepal en ril op 5, 7, 9, 14 cm.
Leg nu de zijkant van je vel tegen je scorepal en ril alleen de buitenste vakken op 10 cm en 15 cm.
Heb op de foto de binnenmaten van het doosje gezet, mocht het rilverhaal niet helemaal duidelijk zijn.
Knip nu de gedeeltes weg die rood zijn gemarkeerd. Ben op de foto vergeten aan te geven dat je bij het vakje van 3 x 5 cm ook aan de binnenkant even inknipt.
Voor het in elkaar zetten van de doos doe je eerst de zij stukjes naar binnen vouwen en daarover heen gaat dan het lange stuk Zo heb je in principe geen lijm nodig om het doosje in elkaar te zetten. Is na controle alles goed passend dan kan het versieren beginnen van het doosje en de kruidendoosjes.







Gebruikte materialen; Doosje Disney -Albert Hein- / Creme cardstock / Dessign; Vintage blok -Action- / Lege Silvo kruidendoosjes / Distressink / Stansen; * Vlinder Marianne design -LR0115-, * Border Marianne design Creatables -LR0103-, * Label -Boekenvoordeel-, * Hoekje Cheery Lynn Designs -B162 Lace Corner Deco B- / Pons; Geo Punch / Houten vlinders -Xenos- / Bedels.

zaterdag 12 mei 2012

schets ter inspiratie

Deze week hebben we een lo schets op het web gevonden.
Het is een hele leuke, en is gemaakt door Susan stringfellow.

Dithny
Renate
ria
Wiebine
Wanda

Mocht je deze sketch ook maken, laat het ons even weten, door je url in het bericht achter te laten, dan komen we zeker bij je langs.

Fijn week-end allemaal, het is echt scrapweer. :)


woensdag 9 mei 2012

Kleuren inspiratie

Vandaag is het weer tijd voor de kleuren inspiratie.

Deze keer mooie rode kleuren, speciaal voor moederdag. De kleur van de liefde.

zaterdag 5 mei 2012

Friends

Voor het eerst heb ik een schets gemaakt, nou ja ik. Ik heb de lay out gemaakt en omdat photoshop en ik nog niet zulke goed maatjes zijn, heeft de zoon van Dithny me geholpen en heeft hij een schets van de lay out gemaakt. Bas heel erg fijn dat je me hebt willen helpen, dank je wel.

Hopelijk inspireert de schets jullie, om een mooie lay out of een kaart er mee te maken.


Schets gemaakt door Bas



Renate


Wanda


Dithny


Alexandra

We zijn erg nieuwsgierig naar wat jullie er mee gemaakt hebben, laat in je reactie je bericht url achter en we komen bij je langs.

Groetjes,
Renate