Pagina's

zaterdag 25 februari 2012

schets ter inspiratie


Deze week heeft Renate een hele bruikbare schets opgezocht ter inspiratie.
Twee blogleden en guestdesigner Ria hebben de schets uitgewerkt.
Misschien kan het jullie inspireren tot het maken van een lo, of kaart oid met deze schets.
Ga je hem maken, dan zouden we het natuurlijk wel heeel leuk vinden als jullie even de link van je blog in het reactieveld achterlaten, dan komen we zeker weten bij jullie langs.

Renate





vrijdag 24 februari 2012

winnaar valentijnswap!!

Helaas hadden we maar twee inzendingen...
Maar ik wel de dames bedanken die de moeite hebben genomen om de sketch te maken.
En Detje  heeft de challenge gewonnen, uit haar kaart kon je de sketch nog heel duidelijk zien.
Neem even contact op met  Dithny( is inmiddels gebeurd, en pakketje is onderweg!!)
Tot morgen met een nieuwe sketch!!!

maandag 20 februari 2012

En de winnaar is...................

De winnaar van onze tweede challenge is geworden.

Ria

dit is de lay out die Ria ons heeft gezonden.



Ria van harte gefeliciteerd!

Groetjes,
Millies

zaterdag 18 februari 2012

Koffie setje

Dit keer gaan we een beetje recyclen. Ik had van een hotel nog een koffiebeker staan en daar wilde ik wel wat mee doen. En daar is het volgende uitgekomen.

Benodigheden; Koffiebeker, houten bakje, leeg jusdoosje, leeg jampotje (Ikea), Gesso, verf, scrappapier.

Als eerste heb ik de beker en jusdoosje met Gesso bewerkt. Aangezien ik geen papier rondom kon plakken op de jusdoosje en beker, want de ronde vorm liep van breed naar smal naar beneden heb ik alles geverfd.
Daarna kon het versieren beginnen.






 De tekst komt van de site Create with TLC




 In het jampotje losse suiker gedaan en in de jusbakje zakjes koffie.


Natuurlijk moet er ook een kaart bij en dan heel toepasselijk in een koffiefilter. Dit setje ging naar een persoon die niet zo lekker in haar vel zit, Ook deze tekst komt van Create with TLC.




Gebruikte materialen; Creme cardstock # Maja Design -Fika- # Bloemen -Prima- # Ponsen; Floral Punch FLP 002, 003 -Nellie Snellen- # Stansen; Label 4, Scalloped Cirkel, Labels one  Shapeabilities Nestabilities-, Scalloped vorm -Boekenvoordeel-, Swirl LR0112 - Marianne Design Creatables-, Letters Chicken Noodle -Quickutz- # Silhouette; Koffiemok # Glimmermist Creme de Chocolat # Inkt Walnut Stain # Perlenpen Ivoor, donkerbruin # Jute # Lint -Action- # Stickerlint -Rico Design- # Houten figuur -Kars- #Embossingfolders; Spots and Dots -Crafts Too-, D'vine Swirl -Cuttlebug- # Figuurschaar # Stempelafdruk.

Hoop jullie een beetje geinspireerd te hebben. Heel veel scrapplezier toegewenst.

zaterdag 11 februari 2012

Valentijn challenge!!!


Renate


Bijna Valentijnsdag 14 Februari, het kan nog, verras je beste vriend of vriendin, buurvrouw, zus, moeder of wie je lief is met een valentijnskaartje.
Wat moet je doen....
~~Wordt volger van dit blog.~~
~~Zet je naam en een directe link naar je creatie op jouw blog, in de Linky Widget die onder de wedstrijd staat.~~
~~Vergeet niet in jouw blogbericht ook de schets en ons logo met de opdracht te laten zien.~~

Volgende week zaterdag 18 febr.laten we weten wie er gewonnen heeft.
En wat kan je winnen....




zaterdag 4 februari 2012

Een leuke techniek met toiletpapier gevonden.....

Vandaag mag ik jullie een techniek laten zien. Ik heb even op het web gezocht en ik heb volgens mij wel iets leuks gevonden !  je hebt er o.a. toiletpapier voor nodig ! nou, dat heeft iedereen in huis, toch ?!

Je gaat van start met een 8-tal velletjes toiletpapier die je alle 8 op elkaar vouwt (je laat ze gewoon aan elkaar zitten) daarna doop je ze in een schaal met een bodempje water, legt ze dan tussen je handen en pers even flink je handen op elkaar, zodat zoveel mogelijk water eruit geperst wordt.

Als je dat hebt gedaan, vouw je het papier dubbel, nog even flink met je handen het water eruit persen  en daarna stop je het papier tussen een embossingfolder, ik heb er één met houtstructuur gedaan (vind ‘m zo leuk) maar je kunt natuurlijk iedere willekeurige embossingfolder gebruiken.


Omdat er nog best veel water uit gaat komen, kun je de embossingfolder nog even omwikkelen met toiletpapier, eventueel keukenpapier is ook goed. Doe er maar flink wat omheen, want dat is om al het overtollige water een beetje op te vangen.

 Ik heb een Cuttlebug zoals je ziet en gebruik de platen A onderop, daarop de B plaat, daarna de embossingfolder en als laatste weer de B plaat erop. Je haalt hem door de Cuttlebug of Big shot en haalt heel voorzichtig het papier ertussenuit. Nu zie je de prachtige structuur al, maar het papier is nog nat, dus ga er even met de heattool over (of je laat hem aan de lucht drogen).

 
Als hij droog is ga je met glimmermist aan de gang. Ik heb trouwens Cosmic Shimmer mist gebruikt, is goedkoper en de kleuren zijn wat feller. Spuit het in allerlei kleuren, zoals je het zelf leuk vindt en laat dit weer even drogen of gebruik je heattool. Als ik met glimmermist werk, leg ik mijn werk altijd in een schoenendoos, zo voorkom je dat alles op je bureau onder de glimmermist zit.


Wanneer het goed droog is, leg je het papier in je hand en gaat er flink met de Versamark overheen, totdat alles goed bedekt is. Ik heb er hierna wat Utee overheen gedaan, je kunt ook gewone clear embossingpoeder gebruiken, maar door het gebruik van Utee, krijg je van die mooie regendruppeltjes op je werk. De overbodige Utee eraf schudden (opvangen op een gevouwen papiertje) en de Utee even verhitten met de heattool totdat je ziet dat het gaat glimmen. Je kunt ook gerust een verfafbrander gebruiken (heb ik ook jaren gedaan). Dit herhaal je een paar keer totdat je het juiste resultaat hebt ! dus gewoon weer met versamark erop, Utee, heattool erop.... 
Hier kun je heel goed de regendruppeltjes zien.



Ik heb hem gebruikt om er een kaart mee te maken, maar je kunt er natuurlijk ook een ATC of iets dergelijks mee maken.
Heel veel plezier ermee en ik zou het leuk vinden als je jou creatie even met een linkje hieronder zet, zodat ik even op je blog kan kijken.
Tot de volgende keer !!

Wiebine